Mekkora tőkével rendelkezel?

Egy mlm-es tőkéje – mondják – a listája. A te tőkéd mekkora?

Az mlm nagy családjában mindenféle ember megtalálható.

A pénzkeresés ill. megtakarítás reményében  – mondhatni – fű, fa, virág csatlakozik a hálózatodhoz.

Lesznek vásárlóid is, mert szeretik a termékeket, örülnek, hogy kiszolgálod őket. Velük sok probléma nincs, ha már az elején tisztázzátok az adok-kapok szabályait (fizetési konstrukciók és határidők, átvétel).

Lesznek csatlakozóid. Üzlettársak. Akik elvileg a csapatodat jelentik. Észreveszed, hogy van, akikkel könnyebben, másokkal nehezebben tudsz együttműködni, együtt dolgozni, haladni.

Egyesek önállón is kiválóan dolgoznak, értékesítenek és építik a hálózatot, mások meg igénylik, hogy fogd a kezüket. Egyesek szabályosan időrabló módon vesznek igénybe….

Mivel nem vagyunk egyformák, a listádon nem csak olyan emberek lesznek, akikkel könnyű együttműködni.

Offline listaépítéskor – mondják – írj fel mindenkit, ismerkedj, ne válogass a megkeresésekkor. Én meg azt gondolom, elég felnőtt vagy már, hogy a listádra azok kerüljenek fel, akikkel szívesen töltesz időt, akikkel szívesen dolgoznál együtt. Hiába tudod valakiről, hogy mindenből képes pénzt csinálni, ha a te ízlésednek nem felel meg a viselkedése, a módszerei…Nem tudod őt felvállalni, mint csapattárs.

Miért érdemes hát online is listát építeni?

Ha van egy jól kiépített online listaépítő rendszered, akkor erre a listára olyan emberek fognak felkerülni, akik megszólítva érzik magukat. Ezért nem mindegy, hogyan kommunikálsz az online felületeken.

Ha jól fogalmazod meg a weboldaladon, blogodban, a közösségi oldalakon, hogy kit keresel és mit kínálsz, akkor nagyobb százalékban iratkoznak fel további információért olyan típusú emberek, akik számodra értékesek lehetnek a közös munkában.

Nem a méret a lényeg

Ha tisztában vagy azzal, hogy az emberek 4 fő típusba sorolhatóak, és hogy te melyikbe tartozol, aztán pedig körülnézel magad körül, észre fogod venni, hogy a hozzád hasonlóakkal jössz ki jól.Velük tudsz szót érteni, velük érzed jól magad a mindennapokban is, velük beszélgetsz szívesen. Hasonlóan reagáltok a világ dolgaira.

Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a listád 500 fős, de abból csak 100 olyan, akivel megértitek egymást, vagy 200 fő van-e a listádon, és abból 50-en hozzád hasonlóan gondolkodnak, hasonló céljaik vannak.

Az online listaépítés nagy előnye, hogy a rendszered segítségével elérheted, hogy Téged keressenek.

Elgondolkodtam a minap az online listaépítő tréning készítésének körülményein. Hogyan is juthatott eszembe ennek az anyagnak az összehozása? Vajon miért éreztem rá késztetést?

Az egyes mlm rendszerek más-más listaépítési módszert ajánlanak ill. alkalmaznak.

A preferált módszert tanítják a tagoknak, ehhez adnak eszközöket (ún. kontakt cd-t, egyen weblapot stb…).

A fentiek tükrében azonban egyáltalán nem biztos, hogy a Te habitusodnak ez a módszer megfelel. Vagy lehet, hogy az általad választott cég nem is ad a kezedbe ilyen eszközt, csak nosza, menj és építsd a hálózatot, értékesíts…

Pont azért jutottak eszembe ezek a gondolatok, mert már több hálózattal találkoztam, több módon próbáltam  én is dolgozni. Megtapasztaltam, hogy hiába adnak a kezembe egy valóban kidolgozott módszert, lépésről-lépésre megvalósíthatót, meg mellé az összes támogatást, ha valamiért nem vág össze a habitusommal, ha valamiért nem tudom úgy magamévá tenni, hogy működtetni tudjam. Viszont addig is haladni kellene. Mert mire megtanulom, mire belejövök, mire ráhangolódom az adott módszerre, esetleg hónapok is eltelhetnek.

Így született meg az online listaépítő tréning anyaga.

Ez a tréning megadja neked azt a szabadságot, hogy te dönthesd el, akarsz-e, tudsz-e az általad választott mlm üzletben mások által alkalmazott módszerrel listát építeni.

Nem szeretném, ha félreértenél. A módszer, amit az üzletedben alkalmaznak, biztosan tesztelve van, működőképes, ezért alkalmazza az adott cég épp azt és úgy. De lehet, hogy neked több időre van szükséged, hogy magadévá tedd. Ezért jó, ha van egy háttértámogatás, egy online listaépítő rendszered.

A tréningben ismertetett alapelvek alapján és a segédanyagokat használva néhány óra alatt létrehozhatod a magad online listaépítő rendszerét, amely akkor is működik, ha tanulsz, ha munkahelyeden vagy és dolgozol, ha beteg vagy, ha nyaralsz…

A tréning most dobozos formában is elérhető. Nézd meg, mit tud!

Szerezd meg ingyenes kiadványainkat és profitálj!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress