Mert a pénzügyi gondolkodás az mlm-ben is fontos

Évek óta ismerem ezt az ingyenes szoftvert, ezen kezdtem el a bevételeim és kiadásaim rögzítését

 • Hónapról hónapra figyelemmel kísérhettem, hogyan alakul az egyenlegem.
 • Szembesültem a tényekkel, mire költök sokat, így a későbbiekben jobban meggondoltam minden apróbb kiadást is.
 • Használata rászoktatott arra, hogy vezessem a kiadásaimat és tervezzem illetve feljegyezzem a bevételeimet.

Read more »

Anya pénzt keres

Anyaként visszatérni a munkába?

A legtöbb nőt – akinek ugye kisgyereke van, és ezért kiesett egy időre – érdekel minden információ ebben a kérdésben.

Vonatkoztassunk el ezúttal az mlm-től, bár egy network marketing üzletet bevállalni jó döntés, amíg az embernek nincs munkahelye (de van ideje, kedve, energiája…), viszont egy kis mellékest akar keresni a gyes mellé.

A Ceglédimami Napok keretében egy inspirációs interaktív előadással arra akarom felhívni a megjelentek figyelmét, hogy van számos kiugrási pont az életükben még akkor is, ha most, a jelen gazdasági viszonyok között esetenként “halmozottan hátrányos helyzetűként” is érzi magát az ember lánya.Anya pénzt keres

Azt szeretném, ha az előadásom végére mindenkinek, Neked is lenne legalább egy olyan felismerése, gondolata, ami előrébb viszi, ami kimozdítja, ami tettre sarkallja…

Amúgy meg nem miattam érdemes részt venned, meg nem a többi előadó miatt. Hanem magadért! Mi csak segítünk.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Kattints, nézz bele a programba, regelj, és találkozzunk november 26-án ill. 27-én!

Találkozzunk vasárnap Cegléden, a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtárak „B” épületében.

Előny a neten

Valamikor régen összeszedegettem azokat az előnyöket, amiket az internetnek köszönhetünk, és ami miatt létezhet az online mlm.

Hihetetlen változások zajlottak le az elmúlt években. Még emlékszem, amikor először böngésztem a netet, írtam meg az első e-maileket.

Már akkor volt olyan cég, amelyik használta marketingjében az online üzletet, meg a webáruházat, mint hívószavak.

Csak évekkel később, amikor magam is nekiálltam online dolgokkal foglalkozni (blogolni, weboldalt készíteni, ehhez sokat tanulni, majd azóta is folyamatosan fejlődni), akkor jöttem rá, akkor értettem meg, mi is az online üzlet valójában.

Aki mostanában csatlakozik egy jó mlm céghez, el sem tudja képzelni, milyen volt régen, amikor csak offline dolgozhattunk.

 • Amikor a mobiltelefon sem létezett. Sőt, telefonálni a sarki fülkéig el kellett menni.
 • Lakásra, házhoz hívtunk meg embereket, hogy meghallgassák a marketingtervet.
 • Rendezvényekre utaztunk rendszeresen.
 • Költöttünk oktatóanyagokra, képzésre.

Szóval egy rakat pénzt beletettünk, még mielőtt kerestünk volna. Az az előnye azonban megvan azoknak az éveknek, hogy az offline üzletépítés, a kapcsolattartás nem esik nehezemre. Rengeteget tanultam abban az időben.

Ehhez képest ma itt a kánaán. De tényleg.

Ma nem nehéz egy mlm üzletet beindítani, mert a technikai feltételek adottak,  és szinte ingyen vannak. Csak meg kell válogatni, hogy hova csatlakozol. De most maradjunk a témánál, és lássuk, miért is élünk jó korban.

Az internet és a különböző programok, szolgáltatások (skype, videokonferencia termek, a közösségi oldalak, az okostelefonok, autoresponderek stb) csak arra várnak, hogy használjuk ezeket.

 •  Az online világ sokkal tágasabb! Ausztráliában is élnek magyarok!
 • Használd külhoni ismerőseid, rokonaid nyelvtudását.
 • Gyereked, a szomszéd egyetemista fia szívesen segít neked angol vagy más nyelvű oldalt írni.
 • Ő akár a weboldalad, blogod is elindítja, Te csak mondd el a pontos kívánságaid!
 • A közösségi oldalakat használva gyors növekedést érhetsz el.
 • Akár ingyenes eszközökkel is elindulhatsz.
 • Nem kell azonnal tökéletesnek lenni, egy rossz weboldal (blog) jobb, mint a semmilyen!
 • Nincs hideghívás, mire eljut az olvasó a bemutatóig, fel van készítve,
  tudja, hogy Rád, a termékedre van szüksége.
 • Egy termékre vagy termékkörre (egy adott problémára) fókuszálva is gyorsan érhetsz el jelentős növekedést.
 • Nincs járulékos költség, ha online mlm-mel foglalkozol (iroda otthon, bemutató a neten, nem kell kilométereket utazni, sokat telefonálni).
  Idő- és költségtakarékos az online mlm nem csak neked, hanem jelöltjeid, meghívottaid számára is! Ezt meghálálják!
 • Az interneten számos anyaghoz, információhoz, egy szóval tudáshoz jutsz hozzá, ha a megfelelő helyen kutakodsz!

Mit hagytam ki? Van még olyan előny, amit nem soroltam fel? Köszi, ha a hozzászólásba beírod.

Mekkora tőkével rendelkezel?

Egy mlm-es tőkéje – mondják – a listája. A te tőkéd mekkora?

Az mlm nagy családjában mindenféle ember megtalálható.

A pénzkeresés ill. megtakarítás reményében  – mondhatni – fű, fa, virág csatlakozik a hálózatodhoz.

Lesznek vásárlóid is, mert szeretik a termékeket, örülnek, hogy kiszolgálod őket. Velük sok probléma nincs, ha már az elején tisztázzátok az adok-kapok szabályait (fizetési konstrukciók és határidők, átvétel).

Lesznek csatlakozóid. Üzlettársak. Akik elvileg a csapatodat jelentik. Észreveszed, hogy van, akikkel könnyebben, másokkal nehezebben tudsz együttműködni, együtt dolgozni, haladni.

Egyesek önállón is kiválóan dolgoznak, értékesítenek és építik a hálózatot, mások meg igénylik, hogy fogd a kezüket. Egyesek szabályosan időrabló módon vesznek igénybe….

Mivel nem vagyunk egyformák, a listádon nem csak olyan emberek lesznek, akikkel könnyű együttműködni.

Offline listaépítéskor – mondják – írj fel mindenkit, ismerkedj, ne válogass a megkeresésekkor. Én meg azt gondolom, elég felnőtt vagy már, hogy a listádra azok kerüljenek fel, akikkel szívesen töltesz időt, akikkel szívesen dolgoznál együtt. Hiába tudod valakiről, hogy mindenből képes pénzt csinálni, ha a te ízlésednek nem felel meg a viselkedése, a módszerei…Nem tudod őt felvállalni, mint csapattárs.

Miért érdemes hát online is listát építeni?

Ha van egy jól kiépített online listaépítő rendszered, akkor erre a listára olyan emberek fognak felkerülni, akik megszólítva érzik magukat. Ezért nem mindegy, hogyan kommunikálsz az online felületeken.

Ha jól fogalmazod meg a weboldaladon, blogodban, a közösségi oldalakon, hogy kit keresel és mit kínálsz, akkor nagyobb százalékban iratkoznak fel további információért olyan típusú emberek, akik számodra értékesek lehetnek a közös munkában.

Nem a méret a lényeg

Ha tisztában vagy azzal, hogy az emberek 4 fő típusba sorolhatóak, és hogy te melyikbe tartozol, aztán pedig körülnézel magad körül, észre fogod venni, hogy a hozzád hasonlóakkal jössz ki jól.Velük tudsz szót érteni, velük érzed jól magad a mindennapokban is, velük beszélgetsz szívesen. Hasonlóan reagáltok a világ dolgaira.

Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a listád 500 fős, de abból csak 100 olyan, akivel megértitek egymást, vagy 200 fő van-e a listádon, és abból 50-en hozzád hasonlóan gondolkodnak, hasonló céljaik vannak.

Az online listaépítés nagy előnye, hogy a rendszered segítségével elérheted, hogy Téged keressenek.

Elgondolkodtam a minap az online listaépítő tréning készítésének körülményein. Hogyan is juthatott eszembe ennek az anyagnak az összehozása? Vajon miért éreztem rá késztetést?

Az egyes mlm rendszerek más-más listaépítési módszert ajánlanak ill. alkalmaznak.

A preferált módszert tanítják a tagoknak, ehhez adnak eszközöket (ún. kontakt cd-t, egyen weblapot stb…).

A fentiek tükrében azonban egyáltalán nem biztos, hogy a Te habitusodnak ez a módszer megfelel. Vagy lehet, hogy az általad választott cég nem is ad a kezedbe ilyen eszközt, csak nosza, menj és építsd a hálózatot, értékesíts…

Pont azért jutottak eszembe ezek a gondolatok, mert már több hálózattal találkoztam, több módon próbáltam  én is dolgozni. Megtapasztaltam, hogy hiába adnak a kezembe egy valóban kidolgozott módszert, lépésről-lépésre megvalósíthatót, meg mellé az összes támogatást, ha valamiért nem vág össze a habitusommal, ha valamiért nem tudom úgy magamévá tenni, hogy működtetni tudjam. Viszont addig is haladni kellene. Mert mire megtanulom, mire belejövök, mire ráhangolódom az adott módszerre, esetleg hónapok is eltelhetnek.

Így született meg az online listaépítő tréning anyaga.

Ez a tréning megadja neked azt a szabadságot, hogy te dönthesd el, akarsz-e, tudsz-e az általad választott mlm üzletben mások által alkalmazott módszerrel listát építeni.

Nem szeretném, ha félreértenél. A módszer, amit az üzletedben alkalmaznak, biztosan tesztelve van, működőképes, ezért alkalmazza az adott cég épp azt és úgy. De lehet, hogy neked több időre van szükséged, hogy magadévá tedd. Ezért jó, ha van egy háttértámogatás, egy online listaépítő rendszered.

A tréningben ismertetett alapelvek alapján és a segédanyagokat használva néhány óra alatt létrehozhatod a magad online listaépítő rendszerét, amely akkor is működik, ha tanulsz, ha munkahelyeden vagy és dolgozol, ha beteg vagy, ha nyaralsz…

A tréning most dobozos formában is elérhető. Nézd meg, mit tud!

Infók és segédanyagok a piacon

MLM-esként talán még fokozottabban igaz Rád, hogy egy életen át kell tanulnod.

Amikor belevágsz saját MLM üzleted építésébe (vevőkört, csoportot alakítasz ki), még akkor is észreveszed a tanulás, a folyamatos fejlődés szükségességét, ha arra a szponzorod,  a felső vonalad nem is hívja fel a figyelmed minden nap.

Először megismered a termékeket, szolgáltatásokat, amit a cég nyújt, illetve amit Te is tovább akarsz ajánlani. Átlátod a marketinget, az üzleti tervet. Megtanulod, hogyan hívj meg, hogyan bánj az emberekkel. ..

A tudás, a szükséges ismeretek egy részét a képzéseken, a szponzorod és felső vonalad segítségével meg tudod szerezni.

Aztán eljön az az  idő – remélhetőleg minél hamarabb -, amikor megnő az igényed egyéb ismeretek iránt is. Pl. pénzügyek, pénzgazdálkodás, időbeosztás, az ügyfelek nyilvántartása…

Válogatás nélkül igényelve az ingyenes anyagokat, meg kifizetni sok pénzt a fizetős “cuccokra” abban a hitben, hogy saját magadba fektetsz be… Nos, egy idő után rájössz, hogy a pénz egy részét elkönyvelheted tanulópénznek, mert nem azt kaptad, amit vártál. Ez nem biztos, hogy az anyag hibája, lehet, hogy Te nem voltál rá kész. Erre azért mindig gondolj!

Amit most ajánlok, az biztosan  megéri az árát!

Végülis mindenből tanulsz.

Mint ahogy én is azt teszem, a neten már 2007 óta. Vannak régi ismerőseim is ezen a nagy játszótéren. Vannak, akiket még nem ismerek személyesen, de az anyagaik érdekesnek tűnnek, vagy követem valamelyik platformon a híreket.

Van sok olyan anyag és szolgáltatás most is a piacon, amit jó szívvel tudok Neked ajánlani.

A MarketingMedve 2 megapackba érdemes beruháznod! Rengeteg olyan “cucc” van benne, amit szép sorjában megvettem volna, de most szinte ingyen van! Pl. Neked is fontos lehet a pénzügyi ismeretek miatt Dr.Tóth András könyve, vagy épp a Családi Élettervezés szoftver. Vagy az, hogyan készíthetsz ingyenes eszközökkel infoterméket. Vagy épp a Phototshop gyorstalpaló. Engem nagyon érdekel az üzleti angol…

Javaslom, nézd át a kínálatot, és ne sajnáld rá azt a 10ezer Ft-ot!

9 neves szakértő, tanácsadó gyűjtötte egybe az aktuálisan legfontosabb gondolatait, hogy segítsék mindazokat, akik úgy döntöttek, ki akarnak emelkedni a tömegből, sorsukat saját kezükbe kívánják venni. Neked tehát kötelező, minimum ez az ingyenes anyag.

De ha rám hallgatsz, akkor most beruházol a megapackra is. Mindössze 10ezer Ft. Hidd el, maximálisan megéri.

Trendek, tények az mlm világából

Az alábbi rövid összefoglalóban néhány tényről, és mlm üzleted szempontjából fontos trendről olvashatsz.

Online listaépítés tréningkivonat

treningkivonat

A tréning kivonata

A Listafrász:) leépítő tréning tesztcsoportja elvégezte a Listaépítés – online tréninget.

Az online listaépítés kiváló lehetőség az mlm-esek kezében listájuk folyamatos gyarapítására.  A tréning hanganyagokat, videókat és írott leckéket is tartalmaz, megtűzdelve kérdésekkel és feladatokkal.

A tréning  a későbbiekben dobozos formában is kiadásra kerül, így a leckék anyaga pdf-ben is elérhető lesz.

Addig is töltsd le és add tovább a leckéket tartalmazó pdf kivonatát, amelyet ingyen, szabadon, teljes terjedelmében terjeszthetsz.

Katt itt lentebb  a linkre.

Online Listaépítés Tréningkivonat

Vélemények a tréningről:

“Nagyon tetszett a videó! Kezdő Gmail felhasználóként nem ismertem ezt a lehetőséget, de használni fogom! Örülök, hogy megmutattad!”

“Köszönet az eddigiekért. Nagyon érdemes volt jelentkeznem!”

“A videóid nagyon jók, rövidségük pedig segít a részletek
alapos megismerésében, megértésében és a részek begyakorlásában. “

Itt pedig akár azonnal jelentkezhetsz a tréningre.

Feliratkozás

Piramisépítő tanfolyam

OKJ-s piramisépítő tanfolyam

Számtalan vád éri a hálózatépítőket.

Piramisépítés  – hangzik el a  “hozzáértők” szájából.

De ennek mától vége. Itt az igazi piramisépítő tanfolyam, ráadásul OKJ-s. Aki eddig nem tudta volna, itt megtanulhatja, mi is az igazi piramisépítés. Aki pedig sokallja rá az időt, legyen inkább hálózatépítő:)

 

 

Én ennél azért jobbat tudok.

Irány a Listafrász leépítő tanfolyam!

 

(A képért köszönet Váraljay Gábrielnek –http://facebook.com/sm.mag)

Online listaépítés mlm-eseknek

A kincsed a névlistád

Ha mlm vállalkozásba fogsz, mert úgy látod, ez a megoldás a helyzetedre, tudomásul kell venned, hogy listának márpedig lenni kell!

Nem véletlen, hogy a szponzorod is azt kéri, hogy legyen egy listád, 100-200 fővel minimum. Ez a tőkéd. Ez az, amivel első körben anyagiak nélkül is gazdálkodni tudsz. Innen fognak kikerülni első vásárlóid és első regisztrált csapattagjaid is.

Persze nem megy mindenkinek olyan marha egyszerűen. A lista milyensége ugyanis a Te tükörképed!

Read more »

Powered by WordPress